Nemůžu se probudit ze sna

Pro někoho je lucidní snění těžko zvládnutelný cíl. Pro naši čtenářku Adélu se stalo noční můrou.

"Už několikrát se mi stalo, že jsem se ocitla ve zvláštním stavu, jako bych prožívala ,,sen ve snu". Všechno bylo velice reálné a uvědomovala jsem si, že spím. Pokaždé jsem se ale dokázala probudit sama. Včera to ovšem bylo jiné. Silné. V realitě jsem ležela na zádech, vedle ležel přítel s telefonem v ruce. Já už jsem cítila, že usínám, ale najednou jsem byla zase ve snu a ve snu. Viděla jsem úplně stejnou situaci. Přítel vedle mě s telefonem. Zahlédla jsem i svůj obličej a v tom mi došlo, že spím. Pak mě ale vyděsily dvě bílé noční košile zavěšené u stropu. Řekla jsem si, že se mi určitě bude zdát nějaká noční můra. Tak jsem se rozhodla, že se radši probudím. Ale nešlo to, snažila jsem mluvit na přítele, ale nemohla jsem, nemohla jsem se ani pohnout. Tak jsem se uklidnila, zavřela oči a řekla si, že se pokusím vydávat nějaké zvuky, aby mě uslyšel a vzbudil mě. Nakonec to zafungovalo a on mě vzbudil. Byl to pro mě veliký šok. Absolutně jsem nechápala, jak to, že jsem se nedokázala vzbudit sama, i když jsem věděla, že spím. Teď už se bojím usnout, že se mi to stane znovu a zase nebudu schopná se probudit sama."

To, co prožíváte, se nazývá lucidní snění. Je to okamžik, kdy si ve snu uvědomíte, že spíte a máte v tu chvíli vše pod kontrolou a můžete si dělat doslova cokoli! A já vám musím říct, že se vám dostává neuvěřitelného daru! (Vím, že to tak zatím možná nevnímáte, ale čtěte dále).

Drtivá většina lidí, kteří se vědomě pokouší lucidně snít, řeší právě opačné problémy. "Jak si uvědomit, že sním?" a "Jak zůstat co nejdéle v lucidním snu?" (viz. jednoduchý návod na lucidní snění v tomto článku).

Vy  však máte přirozeně ty nejlepší předpoklady - užít si vědomě dobu, kdy spíte. Rozhodně se své schopnosti nevzdávejte a naopak se s ní naučte pracovat.

Zkuste si ve snu pomocí své vůle vytvořit dokonalý ostrov, město, zámek...

Cokoli, kde vám bude příjemně a náramně si to užijte. Zkuste létat, navštívit korálové útesy pod vodou.

Můžete doslova zažívat cokoli! Je to nádherný, osvobozující pocit.

Pakliže se budete chtít ze sna vědomě probudit, tak se zaměřte na něco, co je stoprocentně snové. Zkoumejte to. Ve vašem posledním případě právě ony košile. Nechte se jimi vtáhnout do snové reality a poté budete mít klasický sen, skrz který se můžete probudit. Nebo se ve snu rozhodněte, že půjdete spát. Tedy na vše rezignujte a jednoduše usněte. Opět se dostanete do stavu běžného snu, ze kterého je velmi snadné se obyčejně probudit.

Když bude problém přetrvávat, napište nám. Víme, jak to následně vyřešit.

Musíte ovládnout sama sebe. Očekávejte jenom lásku, pohodu, klid a bezpečí. To, co vytvoříte, budete mít, a proto vám z Láskyplného světa posíláme láskyplné myšlenky.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Tvá cesta k úspěšnému 
- materiálnímu životu
- harmonickým vztahům
- hlubokým duchovním prožitkům

Vstup do Astrální akademie

Astrální cestování

Poznej život nezávislý na hmotném těle

Chci astrálně cestovat