Vědomé lucidní snění, 2/5, Jak začít?

Jsem Bouře a jsem v Astrální akademii vedu Snivce, kteří se učí ovládat své sny. Zkoumáme techniky a způsoby, jak si lépe a silněji uvědomit, že jsme ve snu.  Dále objevujeme techniky,  jak ve snu zůstat co nejdelší dobu a vědomě tvořit vlastní snový svět. Stále se to zlepšuje. Je to úžasná cesta objevování a tajemství. 

Minule jsme si řekli něco o tom, co je to sen a jak důležité je mít svůj Důvod, své Proč.

Věřím, že své “proč” již máte sepsáno, anebo o tom velmi vážně rozjímáte. Je to opravdu klíčové – dalo by se to i jinak říci, že tímto aktem vstoupíte do Proudu snění. Pojďme se podívat na praktické kroky, jak začít.

Možná jste již v minulém článku postřehli, že si máte svou Snovou Vizi zapsat do Snového deníku. Toto je druhá nejdůležitější věc, jakou můžete na své cestě ke snění udělat.

Založte si svůj Snový deník! Může to být obyčejný sešit formátu A5, nebo nějaký speciální hezký, vybraný ve správný čas a při správné konstelaci hvězd 😊.

Já používám nejradši s kroužkovou vazbou. Je pro mě velmi praktický v noci, jelikož se v něm dobře otáčí listy. Mám ho položený hned vedle postele i s tužkou (co píše) a malou baterkou, abych nemusel pokaždé rozsvítit světlo, když se vzbudím. Osvědčilo se, a velmi doporučuji, si sen zapsat hned, jak se vzbudíte. Kdykoli v noci.

Někdy si zapíšu i 12 snů za noc, píšu si vše, co si pamatuji. Ráno totiž vzpomínky na sny rychle mizí, nebo se překrývají, anebo vím, že se mi něco zdálo, ale nepamatuji si to. Toto je velmi důležité. Začněte si psát svůj Snový deník a již nikdy nepřestaňte. Ze začátku to bude důležité cvičení na procvičování snové pozornosti, později už záznam Vaší úžasné Snové cesty - snového života. Zapisování snů je důležité ještě z jednoho důvodu. Tím, že si sen zapíšeme, mu dáme váhu a důležitost. Ke všem snům si píšu nadpis, o čem sen byl (to vám později dobře poslouží, když budete nějaký sen hledat), místo, kde se mi sen zdál, lidi, které jsem tam potkal, a pak divné věci/situace. Ze začátku zapisujte vše.

Přišli jsme na to, že každý máme ve snech trochu jiné zaměření, a proto zapsáním všech detailů objevíte právě to své unikátní, kterého je nejlepší se držet. Někomu se opakují ve snu místa, jinému schéma snu, někdo se setkává stále se stejnými lidmi. Později nám to poslouží pro procitnutí ve snu. Každý máme trochu jiné snové nastavení. Například mně moc místa na procitnutí nezabírají, fungují mi skvěle divné situace (létání, dvakrát stejný sen, nelogické věci ).

Zajímavost: když začnete a opravdu se do zapisování ponoříte, může se Vám stávat, že se vzbudíte, sen si zapíšete, ale ráno nic ve Snovém deníku nenajdete, je to celkem běžné, není potřeba to nijak řešit, pište dál 😊.

SEN4
jsem v obývacím pokoji, jsou tam nějací lidé a já tam před nimi stojím a říkám jim, tohle je sen, víte to, a
vtom si uvědomuju, že je to sen, uáááááá, radost, ale oni kroutí hlavou, že není, nevěří, a já jim říkám, je ... tak nějak si uvědomuju, že se nemám rozhlížet a řešit vše okolo, ale že to musí odsýpat, pěkně reagovat, postupovat a tak .... a tak jim říkám, je to sen, podívejte, a dávám nohy pod sebe do lotosového květu a vznáším se asi metr nad zemí, krásný pocit, a oni říkají znova, není to sen, co kecáš, přemýšlím, co dál, tak jdu za mužem, ale on nesedí na svým křesle, ale na druhém místě, jdu k němu a chytám ho za ruce, že ho probudím, úžasný divný pocit, beru ho za ruce, ale on se nechytá, nebo spíš jen tak lehce, takže ho chytnu jenom já a úplně vidím, jak mu žhnou oči, taková divná nádherná modř, ale nic, neprocitá, ok, pouštím ho a jdu do kuchyně, pak do chodby, přemýšlím, co dál, pak si vzpomenu, půjdu a navštívím kamarádku, to bude překvápko :-D, ale jak, nevím, jak to udělat, nikdy předtím jsem to nedělal, tak jdu a prstem nakreslím na dveře (které nejdřív zavřu :-D, což je přeci logické ) bránu a hned, jak dokreslím, tak se brána otevře a já projdu, jsem u kamarádky. Mám takovou radost a chci si to zapsat, že se budím :-D

Shrnutí: založte si svůj deník, pište si maximum snů co nejdetailněji, zapisujte si ke snům nadpisy, místa, lidi a divné věci. Příště si řekneme něco víc o tom, co upravit ve svém reálném životě, abyste měli lepší sny. A také pár zásad, co dělat, když již ve snu procitne.

 

Komentáře

PS: Vycestovat Astrálně lze právě i skrze Vědomé sny:
"Stále jsem pomalu stoupal vzhůru a vše sledoval z ptačí perspektivy.  Pak mě to, co se dělo dole přestalo zajímat. Začal jsem sledovat mé vznášející se tělo. Viděl jsem, jak mi po těle přejíždí blesk nebo elektrika. Mé tělo na povrchu jiskřilo.  Hned na to jsem se začal stále rychleji točit. Vnímal jsem v hlavě obrovský rámus nebo hukot....v dalsim okamžiku jsem byl vymrštěn do vesmíru.

Najednou všechno ztichlo. Já se cítil lehký jako pírko. Nádherný zážitek naprosté pohody. Žádné myšlenky, žádné starosti....jen jsem sledoval hvězdy, mléčnou dráhu. Blaženost, nevím, jak to přesně vyjádřit slovy....prostě dokonalost bytí.....tady jsem poprvé v životě cítil "jenom" že JSEM. Nic jsem nepotřeboval, nic jsem neřešil. Chvíli jsem si jen tak létal mezi hvězdami.  Úžasné.....byl jsem pozorovatelem té hvězdné parády. Nevím, jak dlouho to trvalo. Pak jsem měl pocit,  že někdo otočil vypínačem a je se propadl.

Cítil jsem zase svoje hmotné tělo. Nejdřív jsem se štípnul do ruky, jestli jsem vzhůru nebo co se to vlastně děje a začal jsem hýbat prsty na rukou. Byl jsem vzhůru a přitom ještě doznívaly ty obrazy hvězdné oblohy,  na které jsem si mohl ještě před chvílí sáhnout.  Úžasný, krásný, nezapomenutelný zážitek. Pak jsem poděkoval vesmíru, že mi toto umožnil a požádal o pokračování."
Antonín Kocek, účastník kurzu Astrální Cestování

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Tvá cesta k úspěšnému 
- materiálnímu životu
- harmonickým vztahům
- hlubokým duchovním prožitkům

Vstup do Astrální akademie

Astrální cestování

Poznej život nezávislý na hmotném těle

Chci astrálně cestovat